Nu is het moment

Wacht niet met het leven, er is geen beter moment dan nu. Dat het wellicht niet helemaal zal gaan zoals je allemaal hoopt of liever nog verder had willen uitdenken is alleen maar een zegen. Wat als het leven alleen maar gaat zoals je het allemaal eerst hebt bedacht? Hoe kunnen we dan leren, ontwikkelen, verwonderd zijn of verrast worden?

Het niet voldoen aan je eigen gestelde verwachtingen (vanuit je hoofd) brengt teleurstelling met zich mee. Het kost ons energie in plaats van dat het ons energie geeft. De grootste waardering komt uiteindelijk vanuit jezelf.

Wanneer ik ga hiken in de bergen van Egypte heb ik steeds weer een nieuwe ervaring, ook al nemen we een keer hetzelfde pad. Ik ervaar iedere keer nieuwe uitdagingen en overwinningen. Momenten van vreugde, ergens tegenop zien, de moed voelen om door te gaan en de weten dat terug gaan in ieder geval geen optie is. Iedere keer neem ik vorige ervaringen met me mee. En vanuit de ervaring en het vertrouwen kan ik weer op een andere manier om mij heen kijken en nieuwe dingen zien. Het geeft me ruimte verder vooruit te kijken naar het pad wat voor me ligt, omdat ik het pad onder mijn voeten al wat beter ken.

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

Richt je echter alleen maar je blik op de toekomst, zal je ook in het nu vallen, omdat je de bekende valkuilen niet meer ziet. Verbindt je met de toekomst zonder de verbinding met het nu en jezelf te verliezen. Want zonder die bewuste stappen in het nu, is de toekomst wellicht verder weg dan je had bedacht.

Ken je eigen droom (vanuit je hart) en zet die eerste stap. Het leven speelt zich niet af in je gedachten. Vertrouw, dat alles er al is, ook al heb je het nog niet gezien. Heb geduld, zonder passief af te wachten.

Herken je patronen, ken je reeds bewandelde paden, als onderdeel van je eigen kaart. Draag deze met je mee wanneer jij je eigen grenzen verlegt en nieuwe stukken van je kaart gaat zien. Zet vandaag de eerste stap in je eigen avontuur die jou roept. Ga op pad en heb vertrouwen, de mooiste lessen en waardering zijn onderweg te vinden.

Eva Lut
Eva Lut

Eigenaar Be Organizzed voor organisatieadvies, mede-oprichter 'Centrum Systemisch leiderschap', eigenaar 'De reis van mijn leven' persoonlijk leiderschap.